Gümüş Takıların Bakımı

Gümüş Takıların Bakımı

05 Ekim 2019

Kadınlar gümüş takıları kullanışlı, ekonomik ve modern olması sebebiyle günlük hayatlarında kullanmayı tercih etmektedir. Her dönemde modasını yitirmeyen gümüş takılar birçok kadının vazgeçilmezi olduğu gibi hediye olarak sevdiklerimize armağan edebileceğimiz niteliktedir. Aldığımız gümüş aksesuarların ilk günkü yenilikte kalmasını isteriz. Özel yaptırılan gümüş kolyelerin parlaklığını yitirmemesi, uzun yıllar boyunca aynı ihtişamda görünebilmesi için yapmamız gereken ve kaçınmamız gereken noktalar olduğunu hatırlatmak isteriz.

Gümüş Takıların Kararması Nasıl Önlenir?

İlk olarak gümüş takıların kararmaması için günlük hayatımızda gerçekleştirdiğimiz aktivitelerde, yaptığımız işlerde bazı kimyasal maddelere maruz bırakmamalıyız. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak;

  • Gün içerisinde birçok kez suyla, sabunla, kozmetik ürünlerle temas ettirebiliyoruz. Bu durumun etkilerini azaltabilmek için kişisel bakım ürünlerinden sabun, krem, losyon gibi maddelerle temasını azaltmamız gerekmektedir.
  • Kolye ve küpelere doğrudan parfüm, deodorant sıkılmaması gümüş parlaklığını koruyabilmemiz için en önemli yöntemlerden biridir. Ayrıca aseton, saç boyası vb. ürünlere değmemelidir.
  • Ev işlerini yaparken bulaşık detarjanı, çamaşır deterjanı, çamaşır suyu gibi kimyasallarla etkileşime geçmemesi önemlidir.
  • Gümüşlerin parlaklığı kadar çizilmemesi için de bulaşık ya da iş eldiveni kullanırken dikkat edilmelidir. Bahçe işleri ile uğraşanlar için toprak gümüşün malzemesini yıpratabileceğinden narin takılarınızı kullanmamanız önerilmektedir.
  • Tuzlu su olumsuz etkilyeceğinden, deniz suyundaki iyot oranının gümüşün parlaklığını azaltmaması için takıların çıkarılması uzun süreler boyunca takılarınızı parlak kullanabilmenizi sağlar. Aynı şekilde havuzda bulunan klor maddesi de kimyasal madde olduğu için takılmaması oksitlenmeyi önleyecektir.

Gümüş Takıların Bakımı Nasıl Yapılır?

Kendimize aldığımız ya da sevdiğimiz birisinin bizlere hediye etmiş olduğu gümüşlerinizi özenle kullanmak isteriz. Gümüş Kolye, küpe, bileklik, yüzük ve diğer aksesuarların uzun yıllar boyunca bizimle birlikte güzel görünmesini istiyorsak yapılacak bir iki ipucu ile yeniliğini koruyabiliriz;

  • Kapalı kutu içerisinde saklamak, gümüşlerinizi hava ile temasını sınırlayacağından havada bulunan sülfür ile reaksiyona girmesini ve zarar vermesini engelleyecektir.
  • Nemli olmayan kuru yerlerde saklamak, banyoda bulundurmamak gümüşlerinizin solmaması için önemlidir.
  • İnsan vucudunda bulunan ter asitli olduğu için takılarınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Kullanım sonrasında nemli bir bezle silerek yumuşak bir bezle kurlanması ve kapalı kutusuna kaldırılması ya da ağzı kapalı bir poşete konularak muhafaza edilmesi önerilir.
  • Gümüş kolyelerin, bilekliklerin ayrı ayrı saklanması birbirlerini çizmemesi ve zincirlerin karışmaması adına önemlidr.
  • Gümüş aksesuarların ara ara mikrofiber bezlerle silinerek parlatılması gümüşlerinizi yenileyecektir.
  • Gümüş parlatıcıları ile silinebilir, dönem dönem profesyonel gümüş tamircilerine, kuyum atölyelerine bakım yaptırılabilir. Kısa süreli ve pahalı olmayan bir işlem olduğundan bu yöntem de önerilebilmektedir.
Destek x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.