Özel Tasarım Kolye Yapımı

Özel Tasarım Kolye Yapımı

01 Ağustos 2019

İnsanlar her zaman için diğerlerinden farklılaşmak ve beğenilerini, tarzlarını göstererek ön planda olmak peşindedir. Bu durum yıllar boyunca sürekli ilerlemiştir. Dünyanın sosyal düzenini etkileyen durumların sonrasında moda gibi bir kavram kişilerin kendi sevdiği şeyleri başkalarından farklı olarak ortaya çıkartabileceği alanlar bulabilmesi ile meydana getirebilmektedir. Kendine ait bir şey yaratma isteği dünyanın tarihi boyunca hep var olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

 

Bu kişiselleştirme isteği yetenek ile birleştiğinde ortaya hangi dalda olursa olsun güzel bir ürün oluşturma konusunda ortaya bir şey çıkartmaktadır. Bunu gerçekleştiren bireyler, sanatçılar ya da zanaatkarlar olarak hayatına devam ederler ve her zaman için “yeni”yi yaratmaktan vazgeçemeyeceklerdir.

 

Elbette ki takı sektörü de bundan nasibini almıştır. Konu yeni bir şeyler oluşturmaya geldiğinde, takı tasarımcıları ve bu işin içerisinde olan atölye ustaları birlikte bir araya geldiğinde gerçekten göz alıcı tasarımlar ve oluşturabiliyor. Ancak bir de bu işin içerisinde olmayan ancak bazı yeteneklerinin farkındaki kişilerin talepleri mevcut olmaktadır. Bu da birinin kağıt üzerinde bir şeyler çizip bu kolyeyi yapabilir misin demesiyle başlayan ancak hiç bitmeyen süreçlerle sonuçlanabiliyor.

 

Hariqa bu konuda size muhteşem bir ürün ile yaklaşıyor. Özel tasarımlı kolye yaptırmak isteyen kişilerin taleplerine cevap vererek bu ürünleri üretiyor. Bunun yanında bu süreçleri oldukça kolay bir şekilde ilerleterek sizlerin önündeki engelleri ve bilinmezleri ortadan kaldırıyor.

Kolye Tasarım

Kolye Tasarım Aşamaları

Kolyeyi tasarlarken bazı aşamaları sırası ile takip etmek, burada oluşacak karmaşanın engellenmesi ve unutulan bazı noktaların hatırlanması ve giderilmesinde yardımcı olabilmektedir. İşte tasarım aşamları

 

Tasarıma Karar Verin

Öncelikle burada oluşturmak istediğiniz kolyenin nasıl bir tasarıma sahip olması gerektiği konusu ile ilgili fikir sahibi olmalısınız. Bunun yanında isteklerinizde bir kararsızlık söz konusu ise ilk başta bu kararsızlıklardan kurtulup tasarımı kafanızda netleştirmeniz büyük önem kazanmaktadır.

 

3 Boyutlu Düşünün

Tasarıma karar verdikten sonra bu ürünün üretildikten sonra bilgisayar ekranında ya da kağıt üzerinde olmayacağı için yandan ve arkadan bakıldığında bir görünümü olacağından tasarımın her anlamı ile bütünlüğünü korumak için tasarımı her açıdan değerlendirmekte fayda bulunmaktadır.

 

İşçilik Detayları

Kolyeyi oluştururken bazı küçük detaylar üzerinde özelleştirmeler yapılması tabi ki tasarıma anlam katacaktır. Ancak burada bazı detayların üretimdeki işçilik kısmındaki oluşturabileceği zorluklar tasarımın gerçekleştirmesini zorlaştırabilir. Böyle bir durum olduğunda sizinle iletişime geçerek ve karşılıklı görüşerek detayların nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili bir karara varırız.

 

Renkli Taş Kullanımı

Takılarda son dönemlerde kullanılan renkli taşlar tasarıma hareketlilik katarak kolyeyi sadelikten kurtarabilmektedir. Bunun yanında kullanılan taşların özellikleri ve hangi burca hitap ettiği ile ilgili bilgiler doğru kolye seçimi ve yapımında çok güzel bilgiler verebilmektedir. Bu renkli taşların kendi içinde isimleri olduğu gibi her aya özgü olan taşlara ay isimleri de verilmiştir.

Tasarımınızda renkli taşın kullanımı var ise bu taşın hangisi olacağı ve nerede bulunacağı ile ilgili çiziminizde yer vermeniz son derece önemli olmaktadır.

 

Harf Bağlantı Yerleri

Eğer oluşturmak istediğiniz kolyede isim, harf ya da rakamın bulunma durumu var ise -ki genellikle böyle olur- bu durumda harflerin birbirlerine ne şekilde ve neresinden bağlanacağının tasarımda atlanmaması gereken en önemli noktalardan biridir.

 

Zincir Bağlantı Yerleri

Kolyelerin zincirinin bağlantı bölgesi, kolyenin yatay, dikey ya da farklı bir kullanımı ile şekillenebilen ve farklı konumlanabilen bir özelliğe sahiptir. Bu zincir kopçaları kullanılacak zincirin özelliğine ve büyüklüğüne göre şekillenmeli ve tek bir parçadan oluşarak kaynak ile sağlamlaştırılmalıdır.

Çizimin Anlaşılır Olması

Tüm bunların yanında gönderilecek çizimin son derece anlaşılır olması ve tasarım çizimi ile birlikte istenilen tasarımın özellikleri ile ilgili bir yazı yazılması son derece önemli olmaktadır. Yazılan yazıda ilk bakışta anlaşılamayan durumların bizim tarafımızda netleşmesi ve üretimde sorun çıkmaması için son derece gerekli olduğu özellikle hatırlatmak isterim.

 

Kolye Üretim Aşaması

Üretim tarafına gelmeden önce gönderdiğiniz tasarım, hariqa’nın tasarımcıları tarafından değerlendirilir. Eğer istenilen tasarımın üretim tarafından bir problemi olabilecek ise tasarımda değişiklik istenir ya da bu değişiklik sizinle görüşülerek bizim tarafımızdan yapılır.

 

Kolyenin Bilgisayar Çizimi

Eğer tüm detaylar netleşmiş ve bir sorun görünmüyorsa öncelikle kolyenin modellemesi bilgisayar ortamında yapılır. Burada tasarımcılar mümkün olduğu kadar birebir istenilen ürünün aynısını çizerler. Bu çizim aşaması en fazla zaman alan aşamadır. Detay derecesine göre bazen günler alabilmektedir. Ancak detay sayısı azaldıkça ve tasarım basitleştikçe bu durum birkaç saatte de tamamlanabilmektedir.

 

Atölye Üretim Süreci

Burada yapılan kolye tasarımının çizimi bilgisayar ortamında gönderildikten sonra atölye tarafında ürünün üretim süreci başlar. Bu üretim süreci içerisinde ürünün hangi formda olacağı, tasarım detaylarının nasıl işleneceği, kesimleri, renklerin nasıl işleneceği, taşların mıhlanması gibi tüm detaylar atölye ustaları tarafından netleştirerek ve gerektiğinde tasarımcı ile görüşerek tamamlanır.

Tüm bu işlemleri size basitleştirilmiş bir şekilde aktarmaya çalıştık. Burada önemli olan bir tasarımda karar kılmadan önce bir kaç gün boyunca tasarımın nasıl olacağını düşünüp birkaç deneme çizimi yaparak ve etrafınızdaki kişilere de danışarak gerçekten hangi modelin daha doğru ve daha güzel olduğuna karar verin.

Eğer tüm bu aşamaları tamamladıysanız bize merhaba@hariqa.com adresine mail atarak tasarımınızın bize ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Destek x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.